lördag 4 februari 2012

vilken dag

ja för att spola tillbaka lite så började jag få ont i halsen på torsdag och kände mig lite hängig kände mig febrig på natten och hängig på fredag men idag är bara det onda i hasen kvar och lite trött. Hampus är snorig han lill prinsen min.

Ja idag skulle vi på Antons 8 års kalas klockan 12 gick Tomas ut för att dra en sladd genom passagrar dörren på min bil för kupevärmaren (då motorvärmar kabel gått sönder här för några veckor sedan, brunnit/kortis.) man kan putta igen bildörren så den bara är öppen en liten bit och det går jätte bra rutan tinar bra och värme i bilen blir det också fast inte lika bra som om man hade den rätta vägen då så klart ;)

När jag sedan går ut för att starta bilen startar den inte. in säger till Tomas han ner i källaren hämtar batteriladdaren medan jag och barnen står fullt på klädda innan för dörren.
Öppnar dörren strax efter att han gått ut då ropar han att ingen dörr går att öppna förutom passagerar dörren fram så han når inte spaken som man öppnar motorhuven med så jag får skjuta bak stolen och klättra in och sedan klättra ut in kolla barnen ut igen försöka starta bilen igen med hjälp av bateri laddaren efter 3 gnugg gick bilen i gång och då tänkte vi när den gått typ en minut att det var nog dåligt ned batteri därför inte dörrarna gick upp Tomas in efter extra nyckeln och när nu bilen gick igång hade passagerare dörren (den enda som gick upp) stängts och utan att ha det i å tanke provar Tomas att låsa och låsa upp bilen på dosan när det nu stod på tomgång. Låsa var inget problem men när han tryckt på låsa upp hände inget!! Så där står vi provar 25000 gånger men bilen vill inte låsas upp. Inte i nyckelhålet för det har såklart frusit och på dosan vill det sig inte heller med bilen på tomgång! kalas! dessutom hade jag inte så mycket bensin kvar för tanken var att åka och tanka!
Hade tänkt sätta in Ebba i bilen när den gick i gång men tackar verkligen min lyckliga stjärna att jag inte gjorde det! phu..
Vi prövade allt, lås spray tändare att värma nyckel men nada inget gick, Tomas stod i kylan. Det mindre roliga är att det finns bara ett nyckel hål på bilen och det är just i förar dörren. Men efter en stunds klatrade kom Tomas på att det kanske var ett nyckel hål på bagage luckan också och det var det under en lite lucka. Vi hade tur för det låset som jag ALDRIG använt sedan jag köpte bilen det fungerade så Tomas kunde klättra in genom bagaget och fram i bilen till förar sätet. Ut med dom stackars på klädda barnen och mig själv som stod och väntade. Det jobbiga nu var att Tomas bara fick upp passagrar dörren fram där Hampus brukar sitta. SÅ Ebba får klättra in där och Hampus får jag sätta fram på hanns plats stänga dörren och själv klättra in genom bagage utrymmet....ja vad säger man....hoppas verkligen det blir mildare och att bilen kommer fungera som vanligt då för vi fick fortsätta att klättra när vi kom fram till macken, 8-års kalaset Anton hade och när vi skulle hem igen några fler dörrar ville inte öppnas....
det var våran dag de....
nu i skrivande stund visar termometern -27,6 brrr
nu ska jag gå och sova trevlig helg på er!

Inga kommentarer: