söndag 3 juli 2011

fortsättning del 2

ja vart var jag jo...
barnmorskan kollar och jag är fullt öppen, oj säger hon och blir än mer panikslagen slänger sig på telefonen och ringer efter en ambulans. Medan hon pratar i telefonen får jag två nya värkar, samtidigt som jag ringer tomas och berättar att ambulansen ska hämta mig och han måste komma NU. Problemet var att jag hade kört honom till jobbet så han hade ju ingen bil men han skulle fixa det sa han och la på. Sedan ringde jag barnvakten som jag ringde innan jag gick in och hört om jag kunde komma förbi med Ebba efter jag varit på VC då jag nog var tvungen att åka in. Nu sa jag kan ni hämta Ebba det kommer en ambulans och hämtar mig nu snart och tack för att det finns underbara människor, Johanna lovade att dom skulle komma fortast möjligt.
Väntan kändes som en evighet, barnmorskan sprang runt och fram och tillbaka och tryckte på larmknappen och tog upp någon slags handlingsplan och börjar mumla "blir det här så blir det" nej nej nej tänkte jag....
Hennes kollegor kommer små springande och ska kolla varför hon tryckt på knappen och hon halvskriker "vi håller nog på att föda barn här, jag har ringt ambulansen visa dom hit då dom kommer". 5 minuter senare kommer älsklingen, barnvakten. Phu tänker jag. Ebba såg något skräckslagen ut vill jag lova, mammas lillhjärta....ungefär ytterligare 2minuter kommer ambulansen klockan är då ca 9:45. Jag får flytta över till ambulansbåren. Det är en tjej och en kille. Tjejen verkar ny för han ger henne instruktioner vad dom ska gör. jaha tänker jag en sommarjobbare...
När vi kommer ut till ambulansen och dom ska lyfta in mig provar dom två gånger men tjejen verkar inte riktigt orka...är jag så tung ligger jag och funderar på mellan värkarna. tillslut när det inte går byter dom plats att stå på och då lyckas dom. Killen kör och tjejen sitter bak med mig. Hon kopplar syrgasgrimma i näsan och han kör i väg med en himla fart.
Ambulanspersonalen hade frågar Tomas innan vi åkte om han ville följa med men han skulle ta egen bil, dom frågade en gång till om han är säker, för man vet aldrig om han hinner fram. Tomas svarar igen att han tar egen bil.
Att åka Ambulans var en skumpig upplevelse och det jag får höra av både han och hon under hela resan flera gånger är: "vad du än gör börja inte krysta" jaha tänker jag hur lätt är det att styra det men kände inga krystvärkar än så det kändes lugnt än så länge.
När vi kommer fram står ett team och möter upp på akuten vi förflyttar oss i rask takt upp till förlossningsavdelningen som ligger på plan två.
Vi kommer in på en sal och där står älsklingen och väntar på oss han var snabbare än ambulansen ;). Där lämnar ambulanspersonalen oss.
Klockan är strax före tio när vi anländer. Hon kollar och det fanns en liten kant kvar men så kom en värk kanten var borta det var alltså dax. Man kollade hjärtljuden men när jag krystade gick dom ner så doktor tillkallades. sedan gick allt i en rasande fart med hjälp av en sugklocka så kom han ut. Personalen sa någon gång under tiden att nu måste den ut och det berodde på att hjärtljuden ville gå ner. 10.21 kom han då ut vår lilla prins, han hade gjort en knut på navelsträngen så varje gång krystvärkarna kom så drogs knuten åt så det var troligen därför hjärtludet gick ner. Sedan hade han navelsträngen lindad runt halsen också så när han kom ut sprang dom iväg med honom men jag han se att han andades och Tomas följde med dem ut. Men kändes som lång tid dom var borta med han men var säkert bara 5minuter. Fy vilken ångest jag hade =(::: . Men personalen sa flera gånger att dom hörde hur han skrek. så det var ju lugnade även om man ville ha honom hos sig omgående. Personalen avslöjade att det var en han. Dom sa flera gånger han mår bra. Snabba grabbar tidig kväll tror jag summeringen blir ;) vi mår ju bra och det är ju det viktiga.

ja kontentan av allt detta var att den där väskan man packat för att ha med till förlossningen som legat klar i några veckor, den blev kvar hemma och det värsta jag kände med det var att kameran låg i den =( ville ju ha massa bilder när han var alldeles ny. Man har ju mobilen men man vill ju ha bra mycket bättre kvalitet än så...men inget att göra åt det blev som det blev...känner mig snyltad på det faktiskt och när jag vet att den stunden aldrig kommer igen blir jag lite ledsen men finns mycket värre saker...blev ju inte riktigt som jag tänkt men hela livet är ju lite så....Nu ska jag snart sova, barnen sover sött i sina sängar för tillfället, se hur länge det varar ;) jo förresten har vi inte kommit på något namn än men vi jobbar på det....

2 kommentarer:

Angen sa...

Men shiit vad läckert.. Haha jag ser hon på mvc framför mig.. Haha.. Jag skrattar samtidigt som tårarna rinner. Gud vad underbart!! Stort grattis!! Vi får ses något när ni landat hemma =) åhh vad sugen jag blir.. Hihi!!

Cutie sa...

tack =) ja en upplevelse....minst sagt..