onsdag 29 april 2009

ny vecka samt MVC besök

Varit på MVC i dag gått upp ett kilo i vikt samt följer kurvan för magmåttet 35 idag =)
bra blodtryck. Hjärt ljuden 142-147 så det var som det brukade. Nu har tre par i föräldrar gruppen fått sina småttingar =) grattis grattis till er!
Jag vill ju ha en Maj bebis så vi kan vänta lite till men gärna inte över 12 maj...försöker säga det till den lilla krabaten där i magen, få se om den lyssnar ;)

ska in till sjukhuset nu och hämta min tens aparat som jag ska ha under förlossningen.....

och här kommer lite info. om den nya veckan:

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 12 maj 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 39: 29 apr - 5 maj 2009
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Inga kommentarer: